Handleiding

Inleiding

Welkom bij de stook-wijzer. Het instrument om uw energieverbruik inzichtelijk te maken. Hieronder volgen de stappen die gedaan moeten worden om mee te kunnen doen aan dit nieuwe concept.

top

Account aanmaken

Allereerst dient u een account aan te vragen. Dit kunt u doen door bovenaan de pagina op de knop "Meedoen" te klikken. U kunt vervolgens controleren of uw wijk meedoet aan stook-wijzer. Indien dit het geval is kunt u uw straat aanklikken en uw gegevens ingeven. U krijgt vervolgens een account die uw wijkcoördinator aan u zal verstrekken.
Staat uw wijk of straat er niet bij, neem dan contact met ons op.

top

Meterstanden invoeren

Meterstanden invoeren

Als u ingelogd bent ziet u rechtsboven een knop verschijnen, "Mijn meterstanden". Als u hierop klikt krijgt u 2 keuzen:

  1. Huis/Pand wijzigen, hier past u uw gegevens aan.
  2. Meterstand toevoegen, hier voert u de meterstanden in.

U kunt de standen van alle meters in 1 keer ingeven. U hoeft dus niet per meter een nieuwe meterstand toe te voegen. Als u een typefoutje heeft gemaakt kunt u achteraf de standen wijzigen.

Indien uw electriciteitsmeter 2 standen heeft hanteren we het volgende:
I = normaal tarief = meterstand 1
II = laag tarief = meterstand 2
Let op!
Op sommige Eneco nota's zijn de standen omgekeerd.

top

Overzichten

Als u op de knop "Verbruiksoverzichten" klikt, kunt u in het linkermenu de straten uit uw wijk selecteren. Vervolgens kunt u voor een bepaalde periode de verbruiksgegevens in grafiekvorm zien en vergelijken.

top

Watermeter

WatermeterNiet alleen de standen van gas en elektriciteit kunnen worden vastgelegd, maar ook het waterverbruik. Misschien op dit moment niet belangrijk maar water wordt in de toekomst een kostbaar goed!

top

Wachtwoord vergeten?

powered by Primosite